2009. július 8., szerda

Gyakorlat teszi a mestert

Koronglövő háziversenyt tartunk 2009.08.08-án a kiskunmajsai lőtéren.


Nagyon fontosnak tartja társaságunk a nyaranta megrendezésre kerülő háziversenyt, amelynek valódi célja igazából nem a versenyszellem erősitése, hanem a fegyverkezelés biztonságosabbá, biztosabbá tétele. Lényeges ez, hiszen majd' fél éves apróvadvadászati holtszezon után a fegyverkezelés nem feltétlenül meriti ki a biztonság és a gyorsaság fogalmát. Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy biztosabbá teszi a vadász lőkészségét, igy kevesett vad fog rossz lövéssel elveszni, eredményesebbek lehetnek az őszi-téli társasvadászatok és persze a nimród sem marad szégyenben, ha meghivják valahová idegen területre vadászni.


Igaly Diána

Mint mondtam, lényeges ez a lőtéri gyakorlat a biztonságos fegyverkezelés szempontjából is. A fegyverrel való alapvető viselkedés szabályai nagyon jól elsajátithatóak egy ilyen gyakorlat során, van lehetősége a többi vadásztársnak, hogy szóljon az illetőnek, ha az a fegyverét nem a mindenkori irott és iratlan normáknak megfelelően használja.


Örvendetes, hogy egyre több társaság tervezi ezt igy, hiszen nem elég az, hogy a "mieink" jól kezelik a fegyvert, óhatatlanul is kerülhet olyan vadász vendégként a társas vadászatokra, aki nem megfelelő mértékben van tisztában az előbb emlitettekkel. Pozitiv hatása továbbá az ilyen lőtéri gyakorlatoknak, hogy akik részt vettek ilyen jellegű megmérettetésen, azok sokkal hamarabb mernek szólni azon társaiknak, akik nem megfelelő körültekintéssel vadásznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése